Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Eesti Energia ja Merko Ehitus sõlmisid üleeile lepingu, mille kohaselt teostab ehitusfirma Eesti Energia hoonetes rekonstrueerimistööd 44,5 miljoni krooni eest. Remondi lõppedes kolib Eesti Energia energiajuhtimiskeskuse peahoonest välja ja rendib ruumid välja.
    Eesti Energia pressiesindaja Kaie Saar ütles, et Eesti Energia on muretsenud uued elektrienergia dispet?erkeskuse seadmed. Kogu riigi energiasüsteemi juhtivad seadmed, pannakse üles äärelinna selleks ümberehitatud hoonesse Kadaka teel.
    Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk on öelnud, et kogu maailmas on dispet?erkeskused linna servas, kus saab rakendada kõiki tehnilisi ja ohutustehnilisi nõudeid, mis sellisel ettevõttel peaksid olema. ÄP
    Erastamisagentuuri (EEA) juhatus teeb nõukogule ettepaneku muuta mööblitootja Tarmeko ja kalakonservitehase Maseko Nordi seni riigile kuuluvate aktsiate müügiviis kinniseks.
    Varasema kava kohaselt oli plaan Tarmeko kolmandik ja Maseko Nordi 20 protsenti riigiaaktsiaid müüa avalikul enampakkumisel, kuid muutunud olukord finantsturgudel sundis müügiviisi muutma, ütles EEA peadirektor Väino Sarnet. BNS
    Erastamisagentuuri (EEA) direktorid tegid eile õhtul Läänemaa elektrivõrkude 100 protsendi aktsiate ostja eelvaliku, mis esitatakse ettepanekuna nõukogule.
    Enne kolmapäeval toimuvat EEA nõukogu ettepaneku sisu ei avalikusta.
    Kui Narva elektrivõrkudele laekus kaks lõplikku pakkumist, siis Läänemaa jaotusvõrgu ostja tuli valida mitme hulgast, ütles EEA peadirektor Väino Sarnet.
    Ametlikult kinnitamata andmeil valis EEA juhtkond Narva elektrivõrkude ostjaks Soome Imatran Voima. BNS
    Täna kohtub põllumajandusminister Andres Varik Riias Läti põllumajandusministri Andris Ravinsiga, et arutada Eesti ja Läti vabakaubandusleppe täitmist.
    Eile ja täna kestva nõupidamise teemaks on Balti vabakaubanduslepinguga seotud probleemid, ütles põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Kai Maran.
    Peamiselt tulevad jutuks võimalikud Läti tollipiirangud, mis on ajendatud Rakvere lihakombinaadi tegevusest, ütles Maran. BNS
    Hansa rahaturufond on kohalike rahaturu instrumentide kasvanud riskiastme tõttu paigutanud 12,3 protsenti fondi mahust riskivabadesse Saksamaa võlakirjadesse.
    «Kuna kohalikul turul esimese järgu investeerimisobjekte napib, sai septembri algusest alates ringi vaadatud,» ütles Robert Kitt Hansa rahaturufondist.
    «Otsustasime paigutada fondi vahendeid Saksa riigi, riigikassa ja Landesbank Schleswig Holsteini võlakirjadesse, mis on AAA reitinguga ja maailma kõige krediidikõlbulikumad instrumendid,» rääkis ta. BNS
    Eesti saab kehtestada tollitariife vähestele riikidele, sest enamiku maadega, millega kaubeldakse, on olemas vabakaubanduslepingud.
    Põllumajandusminister Andres Varik rõhutas eile, kohtudes põllumajandustootjate ja -töötlejate esindajatega, et tuleb avalikult teadvustada seda, milliste maadega on võimalik kehtestada tollitariife, ütles põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Kai Maran.
    Variku sõnul tuleb tollitariifide kehtestamine kõne alla kolmandate riikide suhtes, ütles Maran.
    Otseselt mainis minister USAd, Cote d'Ivoire'i ja Venemaad. BNS
    Tööhõivetalituste vahendusel otsis septembris tööd 30 280 tööta tööotsijat, mis moodustas 3,5 protsenti Eesti tööeas elanikest ehk 6,7 protsenti enam kui augustis.
    Eelmise aasta septembriga võrreldes vähenes tööotsijate hulk 1,4 protsenti, teatas tööturuamet.
    Tööhõivetalituste vahendusel tööd otsivate inimeste arv kasvas septembris augustiga võrreldes kõikides maakondades peale Lääne-Virumaa. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvas tööotsijate arv Ida-Viru, Pärnu ja Rapla maakonnas.
    Septembris oli tööotsijate arv kõige suurem Valgamaal, kus registreeriti tööotsijana 6,5 protsenti maakonna tööeas elanikest. BNS
    Eesti Põlevkivi tarnib ASile Kohtla-Järve Soojus praegu vaid osa vajaminevast põlevkivist, mistõttu on häiritud tarbijate varustamine soojusenergiaga.
    Eesti Energia pressiesindaja sõnas, et kuna osaliselt Eesti Energiale kuuluv Kohta-Järve Soojus tasus nädala algul kolmandiku võlast Eesti Põlevkivile, on viimane lubanud jätkata põlevkivitarneid selle ulatuses. BNS
    Hüvitusfond paigutas 14,5 miljonit krooni MeritaNordbankeni Eesti krooni võlakirjadesse, mille tootluseks kujunes 15,5 protsenti ja lunastamistähtaeg on 30. oktoober 2000. aastal.
    Fond omandas Merita Bank Plc 145 võlakirja konkursil osalemise tulemusel.
    Kokku on Hüvitusfond investeerinud Merita võlakirjadesse 54,5 miljonit krooni.
    Veel on fond investeerinud European Investment Banki ja Swedish Export Crediti võlakirjadesse. BNS
    Eesti on valmis võtma ilma üleminekuajata ühinemise hetkest üle Euroopa Liidu (EL) põllumajanduspoliitika, välispoliitika ja tolliliidu põhimõtted.
    «Eestil on oma põllumajanduspoliitika, kuid me muudame selle sarnaseks ELi põllumajanduspoliitikaga,» ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai eile briifingul.
    Kevvai sõnul vajavad põllumajanduspoliitikat puudutavad tehnilised üksikasjad veel läbirääkimistel täpsustamist.
    Senine sõelumine on põllumajanduse vallas puudutanud teravilja ja õlitoodete, kartuli ja tärklise ning värske ja konserveeritud puu- ja köögivilja tootmise ja turustamisega seonduvat.
    Euroopa Liidu ühtne põllumajanduspoliitika reguleerib ja toetab põllumajandussaaduste tootmist, töötlemist ja kaubavahetust taime- ja loomakasvatuse osas. Ainuke erand on kartul, mis reglementeerimise alla ei kuulu.
    Kevvai sõnul on Eestil vaja ELiga ühinemiseks luua interventsiooniagentuur, mis hakkaks tegelema toodangu kokkuostu, toetuste maksmise ning impordi ja ekspordi süsteemi kontrolliga. BNS
    Erastamisagentuuri (EEA) peadirektor Väino Sarnet kinnitas, et halvenenud olukord maailma rahaturgudel ei muuda ega mõjuta oluliselt ettevõtete erastamise käiku, kuigi sunnib osaliselt lepinguid ümber vaatama.
    «Pankade ja majanduse üldine kriis oleks mõjutanud rohkem siis, kui erastamine oleks poole peal,» ütles Sarnet.
    Sarnet selgitas, et erastada on jäänud peamiselt suurettevõtted, kuhu nagunii oodatakse pigem välisinvestoreid. Ta tunnistas siiski, et ka välisinvestoreid on raske leida ja rahaturgude kehv seis võib aeglustada veel erastamata ettevõtete müümist.
    Seoses rahapakkumise vähenemise ja laenutingimuste halvenemisega kavatseb EEA muuta osa erastamata või osaliselt riigile kuuvate ettevõtete erastamisviisi. BNS
    Verise röövkallaletungi ohvriks langenud turvafirma Securitas kliendid said nädala algul rahvusvahelise kindlustusfirma vahendusel röövitud raha tagasi.
    Raha oli kindlustatud maaklerifirma J&H Marsh & McLennan kaudu kindlustusfirmas Lloyd's of London, rääkis ASi Securitas juhatuse esimees Riho Lutter.
    Lutteri sõnul said kõik ligi 15 kauplust, kelle raha langes röövlite saagiks, oma sissetuleku täies mahus koos intressidega tagasi.
    Tagasimakstud summa suurust ei soostunud Securitase juht avalikustama, viidates lepingute konfidentsiaalsusele.
    Lutter rääkis, et kahe-kolme kaupluse jaoks oli rööv isegi teatud mõttes kasulik: nende raha oleks pidanud minema nüüdseks tegevuse peatanud ERA Panka. BNS
    Praegune finantskriis maailmas ei ole mõjutanud kolme Balti riigi makromajanduslikku stabiilsust ja seetõttu pole alust muuta ka nende riikide eelarvepoliitikat, ütlesid Balti riikide rahandusministrid Washingtonis.
    Eesti rahandusminister Mart Opmann ütles rahvusvahelise valuutafondi (IMF) ja maailmapanga koosolekul, et globaalne finantskriis ei ole mõjutanud Eesti, Läti ja Leedu makromajanduslikku stabiilsust, mistõttu nendel riikidel ei ole põhjust senist eelarvepoliitikat muuta.
    Läti rahandusminister Roberts Zile kinnitas, et valimistulemusi arvestades ei ole põhjust karta, et uus valitsus loobub praegusest tasakaalustatud eelarvepoliitikast. BNS
  • Hetkel kuum
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Tehnoloogiasektor sügavas languses: Nvidia kaotas oma väärtusest kümnendiku
Selle nädala jooksul on “Suurepärase Seitsme” aktsiate langus kustutanud nende turukapitalisatsioonist kokku enam kui 900 miljardit dollarit, mis on lähedal grupi ajaloo suurimale nädalasele kaotusele.
Selle nädala jooksul on “Suurepärase Seitsme” aktsiate langus kustutanud nende turukapitalisatsioonist kokku enam kui 900 miljardit dollarit, mis on lähedal grupi ajaloo suurimale nädalasele kaotusele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Amazoni rüpes edu nautiv Eesti ettevõtja: Jeff Bezose juhtimisprintsiibid sobivad meile hästi
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti sai Euroopa rahakotist 122 miljonit eurot
Euroopa Komisjon tegi reedel taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) Eestile järjekorras teise väljamakse mahus 122,3 miljonit eurot, kuna Eesti on täitnud kõik taastekava kolmanda osamakse eeltingimuseks seatud eesmärgid.
Euroopa Komisjon tegi reedel taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) Eestile järjekorras teise väljamakse mahus 122,3 miljonit eurot, kuna Eesti on täitnud kõik taastekava kolmanda osamakse eeltingimuseks seatud eesmärgid.
Usaldamatus valitsuse majanduspoliitika suhtes on järsult kasvanud
Üheks suuremaks ettevõtteid mõjutavaks probleemiks on tõusnud vähene usaldus valitsuse majanduspoliitika suhtes, selgus täna esitletud majanduse konjunktuuri kvartaalsest ülevaatest.
Üheks suuremaks ettevõtteid mõjutavaks probleemiks on tõusnud vähene usaldus valitsuse majanduspoliitika suhtes, selgus täna esitletud majanduse konjunktuuri kvartaalsest ülevaatest.