Statistika meeleolu ja vajaduse järgi

13. oktoober 1998, 00:00

Eesti riigiasutused ja -ametnikud paistavad silma oma paindliku suhtumisega statistikasse. Viimasel ajal on üsna meelevaldselt ringi käidud Venemaa osaga meie kaubavahetuses. Peaministri majandusnõuniku Heido Vitsuri andmetel on Venemaa osa Eesti ekspordis 16--18%, Eesti Panga asepresident Peeter Lõhmus teatas IMFi ja maailmapanga aastakoosolekul, et see on 12%, teede- ja sideminister Raivo Vare ütles aga intervjuus Dow Jones Newswires'ile, et Eesti kaubandusest on Venemaaga seotud vaid 10 protsenti. Tundub, et Eesti majandusstatistika sõltub kõrgete riigiametnike meeleolust ja neid kuulavast auditooriumist -- kui vaja, siis näitavad arvud, et Vene kriis ei mõjuta meid oluliselt, ja vastupidi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing