Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tooraine

13. oktoober 1998, 00:00

Metallide hinnad Londoni metallibörsil langevad tõenäoliselt sel nädalal, sest ülemaailmne majanduse jahtumine teeb ärevaks nii tarbijaid kui ka diilereid. Murettekitavaks sümptomiks oli möödunud nädal, mil vaatamata dollari langusele, mis Euroopa ja Aasia tarbijatele oli väga soodne, ei toonud endaga kaasa kauplemise elavnemist. Analüütikute arvates on see märk, et metallide tarbimine tööstuse poolt väheneb.

Dollari kursi tugevnemine tõstis eile väärismetallide, eriti hõbeda hinda. Hõbeda hinnaks fikseeriti eile Londonis 4,8450 dollarit unts, mis oli reedesest fiksingust 4,34 protsendi võrra madalamal. Kullauntsi pärastlõunane fiksing oli reedesest alla kahe dollari võrra madalam.

Nafta hind jäi eile nii rahvusvahelisel naftabörsil Londonis kui ka New Yorgi kaubabörsil väheliikuvaks, sest kaks eri raportit andsid naftat eksportivate riikide organisatsiooni (OPEC) septembri ekspordi kohta vastukäivaid andmeid. Lähis-Ida majandusaruande järgi kasvas OPECi eksport 260 000, rahvusvahelise energiaagentuuri andmete põhjal aga kahanes 130 000 barreli võrra ööpäevas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing