Dollar kaotas suure osa saavutatust

26. oktoober 1998, 00:00

Dollar kaotas Saksa marga suhtes peaaegu kõik, mis nädala jooksul oli saavutatud. Ühendriikide valuuta langes reedel peaaegu 1,6332 DEMi (13,0656 krooni) tasemele, mis jäi vaid veidi kõrgemale kui möödunudesmaspäevane 1,6130 marka (12,904 krooni).

Jaapani jeeni suhtes tõusis dollar seevastu 119,50 USD/JPYni, st võrreldes 8. oktoobriga, mil Ühendriikide valuuta langes viimase 16 kuu madalaimale tasemele, on ta seitse protsenti taas tõusnud. Jeenile mõjus halvavalt reitinguagentuur Moody's, kes teatas nelja juhtiva Jaapani panga reitingu ülevaatamisest. Long-Term Credit Banki, mille reedel võttis riik oma kontrolli alla, realiseerimata kahjum oli 500 mld jeeni, mis ületab mitu korda panga varasid (160 mld jeeni). Kui analoogiline olukord on ka teistes pankades, siis on jeeni tulevik tume.

Selleks, et korvata teistel turgudel saadud kahjumeid, alustasid riski- ja investeerimisfondid dollari müümist. Investorid on mitme aasta jooksul laenanud madala intressiga jeene ja paigutanud need suurema tulususega väärtpaberitesse. Kahjumite tõttu ollakse nüüd sunnitud dollareid müüma ja tagastama laenatud jeenid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing