Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tooraine

27. oktoober 1998, 00:00

Toornafta hind alustas nädalat tugeva tõusuga nii rahvusvahelisel naftabörsil Londonis kui ka New Yorgi kaubabörsil. Brenti segu novembrilepingute hind tõusis eile Londonis 24 USA sendi võrra 13 dollarini barrel. Brenti segu hetkehind oli eile kella kuue paiku 12,67 dollarit barrel.

Naftadiilerid olid optimistlikult meelestatud kuuldustest, et naftat eksportivate riikide (OPEC) naftaministrid kohtuvad Kaplinnas (Lõuna-Aafrika Vabariik) arutamaks võimalusi, mis annaks positiivse tõuke naftahindade tõusule. Mõned analüütikud olid kohtumise tulemustes küll pessimistlikud, kartes, et toodangukvootide edasisest kärpimisest midagi välja ei tule. Pigem on oodata hinnaandmete varjamist ja hinnasõda.

Uudis, et järjekordne orkaan Mitch on Kariibi mere piirkonnas jõudu kogumas, toetas samuti nafta hinda. Mitch on tugevam kui Georges, mille tagajärjel hukkus üle 500 inimese ja katkes naftatankerite ühendus USA mitme olulise sadamaga. Ameerika Ühendriikide, mis on maailma suurim naftasaaduste tarbija, varustatus toornafta ja naftasaadustega on üheks olulisemaks naftahindade liikumissuuna mõjutajaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing