Kalbur-F müüs kolm laeva enne pankrotimenetlust
Laevafirma omanikel lasub seaduserikkumise kahtlus

03. november 1998, 00:00

RASi Ookean pankrotihaldurite esindaja viis möödunud nädalal Tallinna linnakohtusse avalduse aktsiaseltsile Kalbur-F pankroti välja kuulutamiseks. Kaks päeva hiljem tegi sedasama ka maksujõuetuks muutunud firma ise. Veel enne, kui kohus määras ettevõttele ajutise pankrothalduri, jõudis kolm laeva omanikku vahetada.

Kalbur-Fi nõukogu ja juhatus nimetasid Tallinna linnakohtule esitatud pankrotiavalduses maksujõuetuse peamise põhjusena laevafirma krediteerimise lõpetamist Inglise firma Jaytee Seafoods poolt. Kalbur-F töötas alates 1995. a nimetatud firma laenude najal. Kokkuleppe põhjal oleks Seafoods pidanud oktoobrist detsembrini rahastama Eesti laevafirmat veel 2,9 mln USA dollariga. Krediidiliini sulgemist põhjendas Seafoods Vene finantskriisiga, ütles Kalbur-Fi tegevjuht Aksel Siemer.

Kalbur-F ostis 1995 Ookeanilt 13,9 mln krooniga 9 merelaeva. Tänavu oktoobri lõpus müüs firma kolm laeva Marine Bunkerile kütusevõlgade katteks. Müügihind on laevade soetushinnast ligi 8 mln krooni suurem. Müügihinna suurt erinevust soetushinnast põhjendab Siemer laevadel tehtud parendustega. Veel räägib ta Ookeanilt ülevõetud kohustustest, millega kokku tasus Kalbur-F Ookeanile 39,6 mln krooni.

RASi Ookean pankrotihaldureid esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et seoses laevade müügiga ühele võlausaldajale tõusetub küsimus firma juhtide kriminaalvastutusele võtmisest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing