Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Apteegi kujunduses taotleti eksklusiivsust

05. november 1998, 00:00

Inimene tuleb apteeki abi saama ja tähtis on, et ruum mõjuks talle rahustavalt. See tees on määravaks Viru platsi apteegi sisekujunduses.

«Minu eesmärk on projekteerida sellele, kes ruumis sees on, fassaadi ilu tuleb tähtsusjärjekorras alles selle järel,» selgitab arhitekt ja sisekujundaja Ülo Palm (Nor-Lek). Viru Platsi Apteegi ASi juhatuse esimees Veikko Korjus on arhitekti sellise filosoofiaga igati rahul, sest külalistele pole häbi ka apteegi tagaruume näidata. Toonid, mis rahustavad klienti, parandavad ka personali tuju ja töövõimet.

Viru platsi apteegi kujunduses on taotletud eelkõige eksklusiivsust. Seda rõhutavad roostevaba teras, tammepuu ja keraamilised materjalid. Nii valgustid kui apteegikapid ja letid on kujundanud arhitekt ise, kellele apteegitöötajad eelnevalt oma soovidest teada andsid.

Ülo Palmi sõnul oli see esimene kord elus, kus tal õnnestus kujundada mõjuv tervik. Tervik on küll kallim, ent maksimum, millelt mitte kokku hoida, oli ka tellija taotluseks.

Apteek on ümber ehitatud kolmest korterist. Maja on küll elanikele ebasõbralikus kohas: liiga palju müra ja süsinikdioksiidi õhus, ent elanike ja linnavalitsuse umbusaldust võita oli raske, meenutab Korjus. Vanas majas pole elanikud muutustele altid.

Tulevikus on apteegi omanikel plaan laieneda ning praegune apteegi ametikäik on plaanis muuta koridoriks, mis viiks 5-6 arstikabinetiga meditsiinikeskusse.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:16
Otsi:

Ava täpsem otsing