Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Müügimeestele fikseeritud palk

09. november 1998, 00:00

Viimastel kuudel on tõusnud müügimeeste põhipalk. Varasemast suuremat põhipalka makstakse siis, kui pole otseselt tegu aktiivse müügiga, vaid mahukate ja pikaajaliste teenuste või toodete projektmüügiga valdkondades, kus müügipersonali tootekoolitus on kallis ja pikaajaline.

See tähendab, et kui uus müügimees on end katseajal näidanud heast küljest, siis edaspidi hakkab ta saama korralikku kindlat palka, millele võib lisanduda ka preemia. Selline fikseeritud palga suurem osa stabiliseerib tööjõu.

Valdkondadest, kus müügiga on raskusi, kuid müügimehe sissetulek sõltub peamiselt müügitulemustest, lähevad inimesed meelsamini tööle just sellisesse firmasse, kus pakutakse enam stabiilsust, paremaid garanteeritud palgatingimusi.

Firmadele on kõrge fikseeritud palga maksimine müügimeestele muidugi riskantne, sest kehva müügitegevuse tõttu, mis ei pruugi olla sõltuv müügiinimestest, vaid hoopis regiooni majandussituatsioonist laiemalt, võivad ees oodata majanduslikud raskused.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing