Tallinn saab uue neljatärnilise hotelli

Peep Sooman 17. november 1998, 00:00

Grand Hotel Mercure kuulub rahvusvahelisse hotelliketti Accor, mille all on maailmas üle 3000 hotelli.

Uues kuuekorruselises hotellis on 164 tuba 250 inimesele, tööd hakkab hotell andma ligi 150 inimesele. Hotelli tuleb ka presidendi sviit.

Accori esindaja Alain Miqueli sõnul on konkureerivad hotellid Palace ja Olümpia küll head, kuid Grand Hotell Mercure olevat äriinimestele. «Me peame olema konkurentidega vähemalt samal tasemel, kuid püüame olla paremad,» sõnas ta. Miqueli ütlusel on uues hotellis toad paremini varustatud kui konkurentidel.

Olümpia hotelli haldava ASi Reval Hotelligrupp juht Andres Liinat leidis, et Tallinnasse pole uut neljatärnihotelli enam vaja. Mercure kaubamärgivalik pole õige, pigem oleks nad võinud valida säästlikumatele klientidele suunatud kahetärnihotellide kaubamärgi Ibis, sõnas Liinat.

Ta ütles, et uue hotelli kõrge maksumus näitab, et omanik on nõus pikaajalise tootlusega, mis on Eestis erandiks. «Minu teada puudub Accori ketil Skandinaavias tegutsemise kogemus, lisas Liinat.

Hotelliketile Accor kuuluvad kaubamärgid Hotel Sofitel, Parthenon, Hotel Formule 1, Ibis, Novotel, Mercure, Coralia, Thalassa, Atria, Motel 6 ja Etap. Maailmas kannab Mercure'i kaubamärki 400 hotelli. Keti eelmise aasta käive oli 14 miljardit Prantsuse franki ning kasum 1,5 miljardit franki.

Grand Hotel Mercure'i suuromanik on ärimees Aleksander Kofkin, koostöölepingu sõlmis Accori ketiga firma Irnesse Kapital.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing