Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ametniku kakskümmend käsku

14. detsember 1998, 00:00

Möödunud nädala lõpus kiitis ministrite haldusreformi-
komisjon heaks avaliku teenistuse eetikakoodeksi, kus on loetletud paarkümmned punkti, missugune peaks olema üks eesti ametnik. Mida siis Eesti riigi- ja omavalitsustöötajad ei tea ja mida tuleb neile must-valgel ette kirjutada? Aga seda, et nad on rahva teenistuses ning et nad peavad austama põhiseadust. See viimane peaks iseenesestmõistetavalt olema iga kodaniku kohus, aga ju on meie ametnikud selle unustanud. Kahekümne käsu hulgas loetletakse sedagi, et nad peavad olema viisakad, abivalmid ja kohusetundlikud... Nähtavasti sai pilt liiga ideaalne, sest kuidas ametniku kahtkümmet käsku rakendama hakata, ei suutnud veel otsustada ministrid isegi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing