Hansapanga salaplaan päevavalgel

18. detsember 1998, 00:00

Kommertspankade avatud valuutapositsioon oli novembri lõpus pluss 4,15 miljardit krooni. St pankadel oli valuutaaktivaid sedavõrd rohkem kui -passivaid. Krooni devalveerimise-ujutamise korral tekkinuks kena kasum. Kui 1 DEM oleks ühel päeval ootamatult maksnud 10 EEKi, oleksid pangad isekeskis jaganud kasumit 1 miljard krooni. Ahvatlev! Hansapank kutsuski esinema (vale)prohveti, kes pole omalgi maal kuulus. Tauno Tiusanen pidas (Hansa)pangale meelepärase jutluse krooni vabakslaskmisest. Seega on igal oma salaplaan. Et kasum tuleks peamiselt laenuvõtjate arvel, kel laenud seotud DEMiga, on panga kutsutud prohvetite jutlustel ebaeetilisuse maik. Kroonikõigutajaid pole vaja kaugelt otsida, nad on siinsamas Eestis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing