Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Pubi üllatab dzungliseadustega

Tiina Salumäe 18. detsember 1998, 00:00

Dzungli pubi oma karmide dzungliseaduste ja koduselt maitseva toiduga ajab kas naerma või vihaseks. Igal juhul ei jää seal keegi külmaks.

Mööda treppi astume Metropolist Dzungli pubisse Data Telekomi juhi Neeme Takisega. Seame end bangalosse mugavalt istuma ning jääme kelnerit ootama: trepil oli silt, et pakutakse ? la carte menüüd.

Teeme aega parajaks, kuni taipame vaadata laual seisva peakoka soovituse ülanurka: toitu tuleb baarist tellida. Suundume baari ning küsime seal pudelitega zongleerivalt baarmenilt menüü. Meie imestuseks algab menüü sisekorra eeskirjadega, mis tunduvad tõeliste dzungliseadustena.

Oleme eeskirjade tudeerimisega parasjagu poole peale jõudnud, kui pudeleid õhku loopinud baarimees meie bangalosse ilmub ning teatab, et kuna rahvast on nii vähe, siis tehakse erand ja meid teenindatakse lauas. Teavitame teda esialgu vaid kurvast tõsiasjast, et pole veel toitudeni jõudnud.

Meie vaatevälja jääva televiisori laial ekraanil tehakse parajasti südameoperatsiooni. Neeme Takis valib eelroaks Mägilase Suutäie (37 kr), mina kala taignas (35 kr). Praeks valib Takis lambaliha jogurtimarinaadis (85 kr) mina pipra-beef'i juustukastmes (79 kr). Et kõik kolm pakutavat magustoitu sisaldavad jäätist ning kumbki meist pole jäätisesõber, jääb magustoit proovimata.

Lauda toodud Mägilase Suutäis on kõrbenud saiaga ning Takise pettumuseks lebab menüüs märgitud kitsejuustu asemel taldrikul hallitusjuust.

Minu kala taignas on maitsev, võib-olla vaid pisut mage. Praad parandab Takise arvamust Dzungli pubi köögist kardinaalselt: kõik on tasakaalus, maitsed õiged, toit pole liiga vürtsine. Ainult liha võiks garneeringu kohta rohkem olla.

Hinnates söögikohta, toonitab Takis, et kui salatis poleks olnud kõrbenud saia ja hallitusjuustu, saanuks toit kindlasti palli kõrgema hinde. Kaks menüüs valida olevat punast veini on pretensioonitu hea maitsega ja täpselt ühte värvi. Nii et meil tekib naljaga pooleks küsimus, kas kelner neid segi ei ajanud.

Igapäevaseks lõunaks siia ei tuleks, arvab Takis, vahest mõne vana sõbra või tuttavaga.

Lõpetades praadi, oleme ära vaadanud sõjafilmi ning koduselt suurest tassist tükisuhkru ja plasttopsikoorega kohvi juues tutvume Euroopa uusima tehnoloogiaga, kuidas saab karvad nahalt kätte nii, et nad sinna enam kunagi ei kasva.

 

Dzungli pubi eesmärk on pakkuda igaühele midagi. Et pubi on lahti suurema osa ööpäevast, on klientuur väga eriilmeline: alates hommikustest kohvijoojatest ja lõpetades nendega, kes tulevad siia hommikut veetma, kui kõik muud kohad on juba kinni.

Tahame, et Dzungli pubi poleks ainult kohtumispaik. Iga päev esineb pubis kella 22--2 ansambel. Kuulda saab peamiselt pubimuusikat: õllelauludest kuni 80.--90. aastate alguse diskomuusikani välja.

Toidu poolelt oleme püüdnud järgida põhimõtet, maitsev ja suhteliselt odav. Et linna keskel astub pubist läbi erinevate soovidega inimesi, siis ma pole kindel, kas on mõttekas kujundada eripärast kööki, mis sobiks vaid ühele kindlale maitsele.

Siiski on erilise tähelepanu all olnud õllesuupisted ja nende valik.

Traditsiooniliselt pakutakse meie pubides õlle kõrvale ainult kanatiibasid. Või kui pakutaksegi midagi muud huvitavat, siis on see väga kallis. Meie eesmärgiks on pakkuda õlle kõrvale suurt valikut huvitavaid ja odavaid õllesuupisteid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing