Eesti Raudtee kaubavedude maht kasvas aastaga 6,5 protsenti

Inno Tähismaa 04. jaanuar 2001, 09:42

AS Eesti Raudtee kaubavedude maht ulatus 2000. aasta kokkuvõttes 39,5 miljoni tonnini, mis on 6,5% rohkem kui varasemal aastal, teatas ettevõtte esindaja.

Suurima kaubagrupi moodustasid möödunud aastal naftasaadused, mille veomaht kasvas aastaga 26%.

Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann ütles, et vaatamata kaubavoogude madalseisule sügiskuudel oli 2000. aasta ettevõttele kokkuvõttes edukas. ?Kaubaveomahu jätkuv suurenemine näitab, et Eesti kui transiidikoridor on endiselt atraktiivne, kuna me suudame pakkuda kõrge kvaliteediga teenuseid ja soodsat hinda,? märkis Kuusmann. Ta lisas, et tänane olukord lubab käesolevaks aastaks prognoosida kaubavoogude jätkumist vähemalt samas mahus.

Tänu kaubaveo mahu suurenemisele kasvas eelmisel aastal ka Eesti Raudtee vedudest saadud tulu, ulatudes 1,33 miljardi kroonini. 1999. aastal oli vedudest saadud tulu 1,2 miljardit krooni.

Detsembris oli Eesti Raudtee kaubaveo maht 3,4 miljonit tonni. ?Kolm sügiskuud septembrist novembrini jäid eelmisel aastal kõige nõrgemaks, kuid aasta lõpuks olukord stabiliseerus,? märkis Kuusmann. ?Detsembri veomaht ulatus juba aasta keskmiste kuude tavapärase koguseni, kaubavood püsivad ka uue aasta alguses samas mahus.?

2000. aastal vedas Eesti Raudtee kaupa kokku 39,5 miljonit tonni, 1999. aastal oli veomaht 37,1 miljonit tonni. Suurima kaubagrupi moodustasid naftasaadused (24,1 mln tonni) ja põlevkivi (7,2 mln tonni), järgnesid väetised (1,7 mln tonni), mustmetall (1,35 mln tonni), puit (1 mln tonni) ja teravili (0,9 mln tonni). Suurima juurdekasvuga kaubagrupid oli naftasaadused (aastane kasv 26%) ja väetised (15%).

Eesti Raudtee suurimateks klientideks olid eelmisel aastal AS Pakterminal, AS Eesti Energia, AS EOS, AS Eurodek ja AS Milstrand.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing