Maksumiljonär Mati Tiimus ei pea ennast kangelaseks

04. jaanuar 2001, 08:16

1999. aastal kõige suuremat tulu ja sellelt makstud tulumaksu avalikustama nõustunud Ühispanga Pärnu kontori direktor Mati Tiimus ütles ajakirjale Maksumaksja antud intervjuus, et hakkab ennast juba lollina tundma, kui niipalju tema tulumaksu avalikustamisele tähelepanu pööratakse. 'Mis kangelastegu see siis nii väga ikka oli!' ütles Tiimus.

Tiimus maksis 1999. aasta eest kokku 1,068 miljonit krooni üksikisiku tulumaksu, sellest ligi 600 000 krooni jäi Vändra alevivalitsusele, kus on Tiimuse kodu. Tulu teenis ta 1999. aastal nii palgast kui osaluse müügist ühes tekstiiliettevõttes. Saadud raha investeeris Tiimus uuesti ettevõtlusse ja ehitas vahepeal ka maja valmis.

Tema sõnul võiks olla deklareeritud ka inimeste vara, oleks vähem hämamist ja ühiskond oleks läbipaistvam. 'Tulumaksu avalikustamine peaks olema üleüldine, aga teatud piirandutega,' rääkis Tiimus Maksumaksja ajakirjale. Näiteks peaksid andmed olema kättesaadavad elektrooniliselt ja alati peab jääma uudishimuliku kohta maha jälg, kes teise inimese andmeid vaatama läheb. 'Sel juhul on ka minul võimalus näha, kes minu raha vastu huvi tunnevad,' ütles Tiimus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing