Maksuamet: tulumaksuvaba on vaid puhas pensionikindlustus

ÄP Online 05. jaanuar 2001, 00:00

Kui kellelgi on sõlmitud pensionikindlustusleping, mille järgi ta maksab iga kuu 500 krooni, aastas seega 6000, siis on võimalik selle summa pealt saada tagasi tulumaks 26%.

Kuid kui pensionikindlustuse lepingus on ka punkt, mille järgi makstakse kindlustusvõtja surma korral, olgu või homme, pärijatele või muudele määratud isikutele näiteks 200 000 krooni, siis see on surmajuhtumikindlustus. Seega peaks sellest igakuisest maksest mingi osa minema surmajuhtumikindlustuseks, mis ei peaks olema tulumaksuvaba, ning ülejäänud osa siis pensionikindlustuseks, mis on tulumaksuvaba, kinnitas maksuameti maksude osakonna peaspetsialist Ants Meerits.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing