Üle 2000 uue auto haihtus Eestis õhku

Tõnu Tramm 08. jaanuar 2001, 14:18

Eesti autofirmade väitel müüsid nad mullu Eestisse 10 876 uut sõiduautot, registrisse jõudis neist ARK andmeil vaid 8 830.

Nii statistika koostaja kui autoregister on oma numbrite õigsuses veendunud.

Uute sõidukite müügistatistikat koostava Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu juhatuse esimehe Jaak Uudla sõnul tuleneb üle 2000 auto suurune vahe sellest, et ARK peab uueks autoks vaid 2000. aastal toodetud autot, kuid läinud aasta alguses müüdi mitu kuud 1999. aastal toodetud autosid. 'Sellest kogu vahe tulenebki ja me oleme sel teemal rääkinud nii ARK kui teede ja sideministeeriumiga,' lausus Uudla.

'Esimest korda võin panna käe südamele ja öelda, et meie number on õige,' lausus ARK direktori asetäitja Teo Saimre. Tema sõnul käib sõidukite registreerimine uue arvutiprogrammi alusel ja eksimine pole lihtsalt võimalik. ARK lähtub Saimre sõnul auto uueks nimetamisel ainult dokumentidest, ehk sellest, kas konkreetne auto on varem kusagil registris olnud või mitte.

'Detsembris kandsime mitu autod registrisse, mille tootmisaastaks oli märgitud 2001. Täpselt samuti läksid uute autode kirja 1999. aastal toodetud autod. Uueks peame autot, mis on kuni 3 aasta vanune ja ta ei ole varem registris olnud,' kinnitas Saimre, kes ei osanud müüginumbrite erinevust kuidagi kommenteerida. Küll aga oli ta nõus seisukohaga, et autofirmad kirjutavad müüginumbreid suuremaks, et näidata suuremat läbimüüki, kui see on tegelikult.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing