Neljapäev 20. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Haridusministeeriumil kulub 15 000 krooni iga uue ametniku leidmiseks

09. jaanuar 2001, 08:14

Tartusse koliv haridusministeerium maksab personaliotsingufirmale Fontes 14 700 krooni ühe uue ametniku leidmise kohta nende asemele, kes ministeeriumiga koos ümber kolima ei nõustu, makstes peale selle ka mahajääjatele miljoneid kroone kompensatsiooni, kirjutab Postimees.

?See oli neljast pakkumisest parim, mis meile laekus,? kinnitas haridusminister Tõnis Lukas.

Lukase sõnul on paratamatu, et ministeerium peab nii arvuka kaadrivärbamise korral kasutama personalifirma teenuseid, sest kandidaatide eeluuringuid ja sobivuse analüüsi ei suudaks nende asutus teha.

Ligi 15 000 krooni sisse on arvestatud konkursikuulutused ning ametijuhendi ja kompetentsimudeli koostamine. Samuti teeb Fontes igale ametnikule personaalse sisseelamisprogrammi, ütles haridusministeeriumi Tartu projekti personalijuht Anu Ulp.

Ühtekokku arvestab haridusministeerium Tartu projekti teostamisel 11 miljoni kroonise personalikuluga, kuhu on arvestatud nii ministeeriumi ümberkorraldamise mudeli koostamine kui ka uute töötajate täiendusõppe- ja komandeeringukulud ning lahkuvate töötajate kompensatsioonid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing