Vinüülkate pakub vannitoas plaadile vaheldust

Heli Lehtsaar 10. jaanuar 2001, 00:00

Vannitubade PVC-katted on niiskuskindlad, hügieenilised ja kergesti puhastatavad. Veepritsmed ei paista PVC-kattelt nii hästi silma kui keraamiliselt plaadilt. Samuti tunduvad nad jala all soojemad ja pehmemad kui keraamiline plaat. Põrandakatte alla saab paigaldada ka elektrikütte.

Samas ? kui PVC-kate saab vigastada, on oht hallituse tekkeks.

PVC-kate paigaldus on hõlbus ? see liimitakse seina ning paigaldus on seega lihtsam ja ka odavam kui keraamiliste plaatide puhul. Mustri- ja värvivalik on PVC-katetel kesisem kui keraamilistel plaatidel, samas on uuematel ja kallimatel kollektsioonidel ka täiesti põnevaid ning mitmekesiseid lahendusi. Muljet aitab huvitavamaks muuta ka PVC-bordüüri paigaldamine.

Enamasti müüakse seintele mõeldud PVC-katteid jooksva meetriga ning paani laius on 1 meeter. Samas on näiteks Forbo-Forshaga kollektsioon Onyx kahemeetrise laiusega, nii et kui PVC-kate paigaldada horisontaalselt, saab kogu ruumi katta ühe paaniga. Vertikaalsel paigaldusel tuleb paanide vahelised vuugid kuumkeevitusega kinni keevitada, et vältida niiskuse sattumist materjali taha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing