Radikaalsuseta radikaalne reform

11. jaanuar 2001, 00:00

Siseminister Tarmo Loodus esitas valitsusele kolm haldusreformi kava ? kaks nägemust maavanematelt (tulevikus võiks Eestis olla kas 131 või 72 omavalitsust) ja lisaks siseministeeriumi enda n-ö kirik-keset-küla kava ehk 107 omavalitsusega Eesti. Valitsuskabinet eelistas radikaalseimat varianti ehk 60-80 omavalitsusüksust.

Paraku on see eelistus radikaalsusest kaugel ja ei kujuta endast reformi, vaid kosmeetilist kohendamist. Kui juba reformida, siis tuleks seda teha sõna otseses mõttes. Seni on ainsana radikaalse haldusreformi nägu olnud vaid regionaalminister Toivo Asmeri ettepanek ? 15 valda pluss 5 linna. Lisaks tuleks ÄP arvates kaotada maakonnad. Praegune on reformi mängimine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing