Lõhmus: Eestis on huvide konflikt sallitav

Inno Tähismaa 12. jaanuar 2001, 12:34

Nukker on Eestis vaadata, kuidas Eestis on huvide konflikt sallitav, see tähendab samaaegselt kahel toolil istudes on võimalik raha liigutada, kommenteeris investeerimispankur Rain Lõhmus juhtumit, kus endine Hoiupanga jurist Marcel Vichmann hiivas pangast 225 mln krooni ja võib karistamatult edasi tegutseda.

Lõhmuse sõnul on Eestis sallitavad juhtumid, kus tehingud toimuvad firmade vahel. Firmade taga aga konkreetseid isikuid ei nähta.

Lõhmus ütles, et Hoiupanga puhul oli tegemist juhtumiga, kus kavalus sai jagu õiglustundest. Tema sõnul oleks sellele ilmselt teisiti reageeritud, kui raha oleks võetud laste- või vanadekodult. Nüüd aga nähti selles robinhoodilikku suhtumist, kus panga töötaja tundis, et panga omanikud on teda petnud.

Lõhmus ütles, et vaatamata nn Daiwa juhtumile ei saa sellest teha Eesti jaoks üldisi järeldusi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing