Daimler-Chrysler lagunemisohus

15. jaanuar 2001, 11:15

Maailma suuruselt kolmas autotootja Daimler-Chrysler pole pärast ühinemist jalgu alla saanud ning selle aktsia on kukkunud 1998. a 107 dollarilt 42 dollarile möödunud reedel.

Nüüd on firma suuraktsionärid Deutsche Bank (12% aktsiatest) ja Kuwait Investment Office (7%) andnud Daimler-Chrysleri peadirektorile Jürgen Schremppile pool aastat aega, et ühinenud firma käima saada. Kui Shrempp peaks ametist lahkuma, siis on autofirma killustumine ilmselt paratamatu, kirjutab Sunday Times.

Kui kasumis olev Daimler Benz ja kriisis vaevlev Chrysler peaksid lahku minema, siis tõenäoliselt teevad konkurendid General Motors ja Ford pakkumise üksnes parematele paladele ehk Mercedes Benzile ja Jeepile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing