Eesti Kaubaliinid

ÄP 16. jaanuar 2001, 00:00

Eesti Kaubaliinid muudab veebruarist oma hinnakirja ülesehituse põhimõtet. Uue hinnakirja järgi on kaugusest olulisem hinna määraja liiklustihedus lähte- ja sihtpunkti vahel.

Eesti Kaubaliinide juhataja Tõnis Hintsovi sõnul on kõige tihedam kaubaveo liiklus Tallinnast Pärnu, Tartu ja Jõhvi, mistõttu on näiteks Tallinnast Tartusse kauba saatmine odavama, kui Tallinnast Paidesse. Praeguse hinnakirja järgi on jagatud Eesti tsoonideks vastavalt kaugusele Tallinnast. Hintsovi sõnul pole aga üldist piirkonna keskmist hinda enam võimalik kasutada. Kauba laialivedu maapiirkondadesse on jaotusvedude kõige kulukam osa ja konkurentsi tingimustes ei ole võimalik seda katta linnadevahelise liikluse arvelt.

Eesti Kaubaliinide suuremad konkurendid Eesti-sisestel regulaarkaubaveoliinidel Baltic Logistic System Eesti ja Eesti Post oma hindades praegu suuri muudatusi ei plaani. Thomas Hellström Baltic Logistic System Eestist kinnitab, et nende hinnad pole pärast möödunud aasta augustit tõusnud. Uuel aastal võib hind aga mõnede suurklientide jaoks ka alaneda.

Eesti Post muutis oma pakiveo hinda möödunu aasta lõpus, kui hakkas pakkuma kellaajalist pakiveoteenust. Keskmiselt tõusis siis hinnatase 20 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing