Müüdi ERA Panga peamaja

17. jaanuar 2001, 14:18

ERA Panga pankrotitoimkond tunnistas eelmisel nädalal panga Tartu peamaja enampakkumiskonkursi kolmandas voorus parimaks Tartu kinnisvarahaldamisega tegeleva firma ASi M.S.I. Grupp pakkumuse.

'Nende pakkumus oli konkurentidest tervikuna kompaktsem,' iseloomustas ERA Panga pankrotihaldur Jaak Annus. Tema andmeil omandas M.S.I. Grupp panga 2500 ruutmeetri suuruse peahoone hoonestusõiguse, hoone sees oleva vallasvara ja allesjäänud töötavad laenud üle 16 miljoni krooni eest. 'Maja ja inventari hinnaks oli umbes 13,5 miljonit krooni,' täpsustas Annus.

M.S.I. Grupi juhataja Mati Ivaski sõnul on neil plaan rentida hoone büroopindadena välja. 'Rentnike aktiivse otsimisega alustame veebruaris, kui oleme hoone täieõiguslikuks omanikuks saanud,' ütles Ivask. 'Tõenäoliselt vajavad ruumid ka väikest kohendamist.'

M.S.I. Gruppi teatakse kui Tallinna Kaubamaja kõrvalmaja ehk nn erastamisagentuuri maja erastajana. Ivaski andmeil on nende hallata Tallinnas veel ka näiteks Kadrioru endise kohviku maja, samuti tööstus- ja büroopinnad Männikul.

ERA Panga peamaja kahte korrust rendib praegu Merita Pank, kes avas eelmise aasta juunis oma Tartu esinduse. Jaak Annuse sõnul said nad pangamaja ostjaga kokkuleppele, et pankrotihaldurite käsutusse jäävad hoones teatud ruumid.

ERA Panga peahoonet ei saanud müüa koos maaga, sest vahetult enne moratooriumi väljakuulutamist müüs ERA Pank oma peakontori aluse 509 ruutmeetri suuruse maa Andres Bergmanni loodud ettevõtete gruppi kuuluvale OÜle Mercur Kinnisvara. Jaak Annuse kinnitusel on kohtuvaidlus seoses peahoone aluse maa müügiga pooleli.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing