Bussifirma Taisto palgad uurimise all

19. jaanuar 2001, 08:11

Maksuamet algatas transpordi- ja teetöötajate ametiühingu (TTAÜ) avalduse põhjal uurimise Tallinna-Tartu liinil odavaid reise lubava bussifirma Taisto suhtes, sest firma töötajad tunnistasid ümbrikupalkade saamist, kirjutab Eesti Päevaleht.

TTAÜ juhatuse esimees Ain Tatter lausus, et Kagu maksuametisse tehtud avalduse põhjal algatatud uurimine võib ummikusse joosta, sest ametiühingul ei õnnestunud saada maksuametilt garantiid, et ümbrikupalkade saamist tunnistavad bussijuhid pääsevad karistuseta.

?Sellisel juhul ei saa ükski töötaja tunnistada, et ta on ümbrikupalka saanud, sest keegi ei soovi sattuda olukorda, kus maksunõue võib nende vastu pöörduda,? ütles Tatter. ?Üritasime saavutada kokkuleppe, et anname konkreetsed nimed ja informatsiooni, kuid maksuametist öeldi, et mingeid kokkuleppeid nad ei sõlmi.?

Tatteri sõnul tegi ametiühing seetõttu maksuametisse avalduse, mis ei sisalda bussifirmast ümbrikupalka saanud töötajate nimesid. ?Bussijuhtide esindajana peame neid võimalikust karistusest säästma,? ütles Tatter. ?Kagu maksuameti reaktsioon näitab seda, et parem ärge pöörduge ja tülitage neid.?

Maksuameti pressiesindaja Koit Luus sõnas, et Eesti seadused ei anna maksuametile võimalust sõlmida taolisi kokkuleppeid. ?Sellise tehingu pakkumine ametiühingu poolt on juba omaette nähtus Eesti maksuajaloos,? ütles Luus. Tema sõnul ei pruugi ümbrikupalga saanute nimede avaldamine tuua kaasa sanktsioone.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing