Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Inglase kingaäri Eestis läks põhja

ÄP Online 22. jaanuar 2001, 00:00

Saapa ja Kinga pankrotihalduri, OÜ Contract Äriõigus- ja Patendibüroo juhataja Heikki Otsa andmeil on firma vastu esitatud võlanõudeid kokku 6,4 miljoni krooni ulatuses. Pankrotiprotsessi algataja, Saapa ja Kinga omanikfirma, Mani saarel registreeritud Baltic Boot & Shoe Co nõue on 3,8 miljonit krooni. Suuruselt järgmine nõue on maksuameti oma ? 1,6 miljonit krooni.

Otsa hinnangul on Saapa ja Kinga ASil varasid ? veidi kontoritehnikat ja üle tuhande paari korduvalt allahinnatud kingi ? 40 000 krooni eest. ?Ma ei välista, et pankrotimenetlus võib lõppeda raugemisega,? ütles Ots.

Otsa sõnul valis Baltic Boot & Shoe omanik inglane Alan Walton jalanõude müümisel vale müügistrateegia. ?Ta ei osanud hinnata eestimaalaste maitset,? rääkis Ots. ?Ta arvas, et see kaup, mis Inglismaal hästi müüb, müüb ka siin.? Otsa sõnul on Alan Waltonil Inglismaal kingakaupluste kett.

Amigo kingaäri tippajal, 1998. aastal, kuulus ketti 19 rendipindadel asuvat kauplust. Firma käive oli 27,4 miljonit krooni. Järgmisel aastal, kui käive kukkus 18,5 miljoni kroonini ja kahjumiks kujunes 5 miljonit krooni, jäi alles 8 kauplust. Saapa ja Kinga eelmise aasta käive oli 2,5 miljonit krooni ja kahjum 2,47 miljonit krooni.

Otsa kinnitusel püüdis Alan Walton oma kingaäri mitmesugustele Skandinaavia firmadele maha müüa juba alates 1999. aasta algusest. ?Kuna läbirääkimised jooksid liiva, algatas Walton pankrotimenetluse,? ütles Ots.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing