Ida-Viru tippametnike seas käib palgavõistlus

24. jaanuar 2001, 09:57

Eestis sotsiaalmajanduslikult ühe raskema piirkonna Ida-Virumaa omavalitsus- ja maavalitsuse ametnikud trumpavad üksteist üle töötasunumbritega.

Jõhvi, Kohtla-Järve, Sillamäe ja Narva linna, Mäetaguse ja Tudulinna valla juhtide ning Ida-Viru maavanema palgavõrdlust juhib arvestatava eduga Narva volikogu esinaine Elsa Suikanen, kirjutab maakonnaleht Põhjarannik.

Suikaneni mullune töötasu, preemiad, esinduskulud ja komandeeringud moodustasid 334 509 krooni. Koos sotsiaalmaksuga kulutas Narva linn volikogu esinaise kuutasuks keskmiselt 37 073 krooni.

Suikanenile edetabelis järgnev Valeri Korb sai mullu Kohtla-Järve linnavolikogu esimehena palka, lisatasusid ja puhkusetasusid 298 500 krooni. Sellele lisandub veel 3500kroonine lähetuskulude kompensatsioon. Maavanem Rein Aidma jääb talle alla, teenides Ida-Viru maakonna juhina 64 255 krooni vähem.

Jõhvi linnapea Aavo Keerme sissetulek on võrreldav Jõhvist kolm korda suurema Kohtla-Järve linnaga: Keerme teenis mullu kokku pisut üle 250 000 krooni. Sillamäe linnapea Ain Kiviorg ja volikogu esimees Valdek Murd said mullu 225 220 krooni ja 223 602 krooni aastatulu.

Tänu põlevkivikaevandamise ressursimaksule Eesti üheks rikkaimaks vallaks tunnistatud Mäetaguse vallavanem Veljo Kingsep ja volikogu esimees Jaan Surva on tunduvalt tagasihoidlikumad, teenides vastavalt 175 393 ja 42 260 krooni aastatulu.

Väikseima tuluga on ilmselt Tudulinna valla juhid. Vallavanem Alar Nõmm teenis mullu 93 041 krooni ning volikogu esimees Anneli ?migelskite sai 35 657 krooni aastatulu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing