Prantslaste rõõm

ÄP 26. jaanuar 2001, 00:00

  • Konjak on brändi, mis on saanud nime Prantsusmaa linna Cognaci järgi. Konjaki valmistamiseks destilleeritakse valget viinamarjaveini ning pannakse saadud toorkonjak tammevaatidesse laagerduma. Laagerdumisaja järgi jaotatakse konjakid kategooriatesse:

  • V.S. (Very Special) ? kuni 3?5 aastane konjak

  • V.S.O.P. (Very Special Old Pale) ? 5?10 aastane konjak

  • X.O. (Extra Old) ? üle 20 aastased konjakid.

  • Enamus müügil olevatest konjakitest on kokku segatud erinevate tootjate kvaliteetkonjakitest, kuid esineb ka ühe piirkonna konjakeid. Sellistele konjakitele märgitakse siltidele vastav täpsustav märkus, näiteks: Grande Champagne Cognac.

  • Konjakiklaas on tilgakujuline, laia põhjaga ja lühikese jalaga. Parima suurusega on klaasid, mis mahuvad peopessa. Erinevalt veiniklaasist võib konjakiklaasi soojendada peos. Kehasoojuse mõjul soojeneb konjak kiiremini, aurustub intensiivsemalt ning selle lõhn tugevneb. Konjakit valatakse klaasi põhja vaid väike kogus (2?4 cl).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:07
Otsi:

Ava täpsem otsing