Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Söömisest saab sündmus

Ethel Kiilmaa 26. jaanuar 2001, 00:00

Kiire kõhutäitmine on asendumas sooviga iga söögikorda maksimaalselt nautida. Kui tavasööja hinnang piirdub enamasti skaalaga meeldib-ei meeldi, siis missuguseid roogi hindavad tuntud Tallinna restoranide peakokad?

Tõnis Siigur, restorani Stenhus peakokk:
Sellist, mis lausa jalad nõrgaks võtaks, nagu ei mäletagi. Kõik uued asjad on huvitavad ja tasuvad proovimist. Viimasel ajal on kõike saada, nii et millegi päris uuega üllatada on võrdlemisi raske. Homaarid ja lobsterid enam ei kõiguta, vahest annaks mõne uudse, huvitava maitse mingi omapärane maitseürtide segu. Tegelikult meenub mulle nüüd üks tõeline söögielamus, mille sain paar aastat tagasi. Sõin siis esimest korda elus ühe tuttava poolt piiri tagant hangitud foie gras?d ehk gastronoomilise pardimaksa terriini mustade trühvlitega ja see oli tõesti maitsev ning piisavalt eksootiline.

Tarmo Nõlvand, restorani Merineitsi peakokk:
Kõige erilisema mälestusena on meelde jäänud esimene kokkupuude kitsejuustuga.

Endel Kullang, restorani Karl Friedrich peakokk:
Häid roogi on nii palju, et raske on öelda, mis on just kõige rohkem meelde jäänud. Üldiselt meeldivad mulle teravamaitselised toidud, vürtsikad ?a?lõkid ja mitmesugused grillvardad. Parimatena meenuvad vardas küpsetatud liharoad, mis on valminud koduaias oma grillil.

Mikk Ruutna, restorani Cathedral peakokk:
Olen üldiselt kõigesööja. Mööda maailma reisides olen einestanud väga erinevates restoranides. Häid elamusi on olnud võrdlemisi palju, aga kõige paremini maitseb ikkagi ema tehtud, kodune toit. Ühe erilisema mälestusena on meelde on jäänud Ameerikas söödud metspardi filee, restorani nime olen praeguseks juba kahjuks unustanud. Tallinna restoranidest soovitan erilise toiduelamuse saamiseks meile sööma tulla.

Sergei Trunov, restorani Balthasar peakokk:
Kõige enam armastan teravalt maitsestatud loomaliha sisefileed. Filee peab olema seest pisut verine ja ilusat roosat värvi. Nii säilitab liha oma mahlasuse. Ajapuuduse tõttu pole mul võimalik mööda restorane käia ja enamasti söön enda tehtud toitu. Balthasaris valmistatud looma sisefilee maitseb mulle väga.

Imre Kose, Reval Hotell Olümpia peakokk:
Viimane maitseelamus pärineb San Fransiscost ja sealsest restoranist Mocca. See on hetkel linna üks stiilsemaid restorane, kus on ühendatud kaasaegseks tervikuks elegantsus ja sundimatu õhkkond. Kelneri soovitusel valitud roa nimi oli duck confit (pikalt küpsetatud pardikoivad) hanemaksaga ? foie gras won-ton?is serveerituna metsaseene eliksiiriga. Tagantjärele meenub, et menüüs seda rooga polnudki. Tõelise maitseelamuse võib saada ka väga lihtsalt ning selleks võib olla näiteks tavaline taskukrabi, mis keedetakse valmis otse sööjate silme all.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:07
Otsi:

Ava täpsem otsing