Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vambola Kolbakov jäi kohtus süüdi kelmuses ja omavolis

Väinu Rozental 29. jaanuar 2001, 00:00

Kuna Kolbakov on juba eelvangistuses viibinud üks kuu ja 27 päeva, kujunes lõplikuks karistusajaks kaks aastat kümme kuud ja kolm päeva. Kolbakov määrati katseajaks elukohajärgse kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Süüdistuse kohaselt nõudis purjus Kolbakov Põlvamaa ärimehelt, pankrotistunud ASi Y.M. esimehelt Üllar Meoselt 1994. aasta märtsis tapmisega ähvardades 40 000 krooni suuruse võla tagasimaksmist.

Süüdistuse teise episoodi kohaselt tekitas Kolbakov 1993. aastal Lõuna-Eesti Arengupangale (LEA pank) 594 663 krooni suuruse varalise kahju. Kolbakov lubas LEA panga vanemraamatupidajale, et maksab pangast võetud laenu väidetavalt LEA panga Tallinna harupanga ruumides remonti teinud ASi Kentex juhile. Tegelikult polnud Kentex remonttöid kunagi teinud, Kentexi juhatuse esimees oli sel ajal tegelikult juba autoõnnetuses hukkunud ning tema allkiri oli kassa väljaminekuorderil võltsitud.

Tartu maakohus karistas reedel LEA panga vanemraamatupidajat Eha Mõttust, kes usaldas Kolbakovi ning vormistas kassa sissetuleku- ja väljaminekuorderid, ametialases lohakuses ning karistas Mõttust 3000 krooni suuruse rahatrahviga.

Vambola Kolbakovi kaitsja, vandeadvokaat Kalev Bachmann avaldas reedel pärast pika kohtuotsusega põgusat tutvumist kõige enam imestust, miks mõistis kohus Kolbakovilt riigi kasuks välja üle poole miljoni krooni.

?Kolbakovi pole süüdistatud riigile kahju tekitamises ja Kolbakov pole riigile kahju tekitanud,? ütles Bachmann. ?Sama hästi oleks võinud raha välja mõista näiteks Põlva puhkpilliorkestrile.?

Bachmann rõhutas, et ka LEA panga pankrotihalduri väite kohaselt pole Kolbakov võlausaldajatele mingit kahju tekitanud.

Bachmanni kinnitusel kaebavad nad kohtuotsuse kindlasti edasi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing