Ühendriigid vabanevad igandeist

30. jaanuar 2001, 00:00

Eile teatas New Yorgi börs, et läheb aktsiahindade arhailiselt murdudes noteerimiselt üle dollaritele ja sentidele. Ja õige kah. Enne olid hinnad näiteks stiilis 5/8, 7/16 või 31/32. Raske on ette kujutada nendega arvutamist, iseäranis veel siis, kui kiirus tagant surub. Aga ju nad siis hakkama said.

USA-l kui tehnoloogilise progressi eestvedajal oleks muu hulgas aeg ka meetri-liitri-kilogrammi peale üle minna. Marsile saadetud sond Pathfinder läks kaduma meetrite ja jalgade läbisegi kasutamise tõttu. USAs müügil olevate Coca-Cola pudelite maht on antud püüdlikult vedelikuuntsides (komakohtadega), aga sulgudes on ?õige? maht, 2 liitrit. Igasugu mahuga pudeleid ikka ei tooda ja järelikult standardites ruulib liiter. Siit soovitus: mida varem rahvusvahelisele mõõtühikute süsteemile üle minna, seda väiksemad on kulud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing