Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

USA majandus kehvem, kui kardeti

Tõnis Oja 01. veebruar 2001, 00:00

Dollari kurss langes pärast teadet, et USA sisemajanduse kogutoodang kasvas möödunud aasta neljandas kvartalis 1,4 protsenti, mis on suurriigi aeglaseim majanduskasv enam kui 5 aasta jooksul. Siia võib lisada ka teisipäeval avaldatud tarbijausaldusindeksi kukkumise detsembris. Tootmismahud kahanesid jaanuaris samuti oodatust rohkem.

Kõik uudised olid dollari jaoks väga negatiivsed. Valuuta suure kukkumise hoidis ära arvatavasti vaid USA Föderaalreservi vabaturu komitee istung, mille lõpuni oli SKT numbri avaldamise hetkeks jäänud 5 tundi. Keegi ei julenud enne keskpanga otsust väga julgeid investeerimisotsuseid teha.

Wall Street reageeris uudisele positiivselt. Päeva alustasid plusspoolel nii Dow Jonesi tööstuskeskmine kui ka Nasdaqi koondindeks. Nigelad majandusnäitajad süvendasid veendumust, et intressikärbe tuleb 0,50 protsendipunkti, mis peaks olema piisav, et USA majandus vedada raskest seisust välja.

Kui Föderaalreservi juht Alan Greenspan rääkis senatis, et selle kvartali majanduskasv tuleb nullilähedane, hakati eile rääkima juba majanduslangusest.

Eile õhtul oli dollari kurss 16,80 krooni.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing