Rahandusministeerium: lepime kokku, et liikluseeskiri kehtib

01. veebruar 2001, 13:07

Rahandusministeerium ja kindlustusseltsid leppisid kokku seisukoha liikluseeskirja kehtimise kohta.

'Seoses meedias kajastamist leidnud diskussiooniga teemal, kas liikluseeskiri on kehtiv või mitte kujundasid Rahandusministeerium ning liikluskindlustuse kindlustusandjad - Salva Kindlustuse AS, Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS, Sampo Eesti Varakindlustuse AS, BICO-LEKS Kindlustus AS, Inges Kindlustus AS, Nordika Kindlustus AS ja Eesti Liikluskindlustuse Fond ühise seisukoha liikluskahjude hüvitamise kohta, kui eeldatakse, et liikluseeskiri ei kehti,' kirjutab rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm pressiteates.

Kuna lünka kehtivas õiguses saab ületada lähtudes tavast, siis toimivad kindlustusseltsid nii, nagu liikluseeskiri kehtiks ja tekkinud vaidlus liikluseeskirja kehtimise üle ei mõjuta kindlustusseltside tegevust kahjude hüvitamisel.

'Kui isik, kes on liiklusõnnetuses osalenu, eitab oma tsiviilvastutust, peavad liiklusõnnetuses osalenud vastavlt seadusele omavahelise vaidluse lahendama, seda sõltumata liikluseeskirja kehtimisest või mittekehtimisest,' selgitas Urm.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing