Raplamaa teehooldajaks valiti Teede REV-2

ÄP Online 05. veebruar 2001, 00:00

?Oleme oma valiku teinud,? kinnitas erastamiskomisjoni esimees, maanteeameti peadirektori asetäitja Koit Tsefels. ?Võitja saame ehk välja kuulutada 7. veebruaril, kui protestide esitamise aeg otsa saab.?

Teede REV-2 võitis eelmisel aastal Põlva Teedevalitsuse erastamiskonkursi. Põlvamaa riigi maanteed olid esimesed, mille hooldetööde teostamine läks erakätesse.

Rapla Teedevalitsuse erastamiskonkursil osales seitse firmat, kellest neli pääsesid teise ringi. Võitja, Teede REV-2 pakkumine oli 19,8 miljonit krooni.

Rapla Teedevalitsuse juhataja Elmo Rohelsaare andmeil on Raplamaal riigi maanteid 1012 kilomeetrit.

Teede REV-2 tootmisdirektori Lembit Makstini kinnitusel nad pärast ligi aastast tegutsemist Põlvamaal kahjumis ei ole. ?Samas ainult teehooldega kasumit ei teeni,? seletas Makstin. ?Käivitasime Põlvas näiteks liiklusmärke tootva tsehhi ja võtsime kasutusele külma asfaldi segisti.?

Jõgeva Teedevalitsuse baasil on teede- ja sideministeerium loonud riikliku äriühingu RAS Vooremaa Teed, teatas Koit Tsefels.

Tema sõnul erastatakse Jõgeva Teedevalitsus teisiti kui erastati Põlva ja Rapla teedevalitsused. ?Jõgeval toimub erasektorile üleminek aktsiapaki müügi teel,? rääkis Tsefels. ?Riik müüb tõenäoliselt lähitulevikus Vooremaa Teede aktsiad maha.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing