Võrdselt saab olla ainult vaene

08. veebruar 2001, 00:00

George W. Bush plaanib oma riigis ulatuslikke maksukärpeid, mille suurus paistab keskmise pere peal hästi välja. Nii väheneb ühe keskmise pere maksukoorem 1600 dollari (26 700 krooni) võrra aastas. Otsekohe on ka kriitikud platsis: aga miks rikkad saavad suurema maksukärpe kui vaesed!

Täpselt samasugust nurimõtlemist harrastab Eesti vennalik sotsiaaldemokraatia. Vaadake ? kui tulumaksu määra langetada 20 protsendile, kui palju võidavad sellest rikkad ja kui palju vaesed. Võiks vastu küsida ? palju on rikkad selle aja jooksul tulumaksu rohkem maksnud, et muuhulgas kriitikuid endid ülal pidada. Ei mõelda sellele, et 20% teeks mõne aasta pärast suurema summa kui 26%. Ununenud on seegi, et võrdselt saab olla ainult vaene, mitte rikas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing