BICO: pensionikindlustajatel pole põhjust muretseda

09. veebruar 2001, 12:49

BICO Elukindlustuse hinnangul ei ole õige surmariskikaitse eraldamine pensionikindlustuslepingust ning BICO klientidel pole põhjust karta tulumaksutagastusest ilma jäämist.

Vastates näitlikule küsimusele sellest, kas pensionikindlustusleping, milles lubatakse kindlustatu surma korral teha pärijale väljamakse, on ikka tulumaksusoodustusega, ütles BICO Elukindlustuse juhatuse liige Kaido Kepp:

?Niisugune mõttekäik ei ole õige. Kui klient on sõlminud pensionikindlustuslepingu, siis see ongi pensionikindlustusleping, mitte pensioni-ja surmajuhtumikindlustusleping. BICO Elukindlustus on kogu aeg andnud ja annab ka edaspidi oma klientidele tulumaksusoodustuse tõendeid üksnes põhi-, see tähendab pensionikindlustuslepingute eest, mitte aga lisakindlustuste eest tasutud makseid arvestades. Seetõttu ei ole meie klientidel mingit põhjust muretsemiseks.?

Kepp tõdes, et kui seadus ütleks, et tulumaksusoodustusega lepingust ei tohi kindlustatu surma korral väljamakseid teha, siis ei vastaks praegu sõlmitud lepingud tõesti seaduse nõuetele. ?BICO Elukindlustuse ASi arvates ei määra surmariski kaetuse ulatus ja viis pensionikindlustuslepingu olemust ega ole seetõttu tulumaksusoodustuse seisukohast olulised,? märkis Kepp.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing