Uuring: noortekülad ääremaal läheks mõttetult kalliks

09. veebruar 2001, 08:23

Sel teisipäeval valminud uuring kahtleb nn noortekülade rajamise mõttekuses president Lennart Meri poolt nimetatud Luunjasse, Vaivarasse ja Ämarisse ning soovitab asumeid rajada suurlinnade külje alla, kirjutab Postimees.

Kuna kõigis kolmes vallas on piirkonnasisene nõudlus uute eramute järele väga väike, siis soetaksid neid lähimates suuremates linnades töötavad inimesed ning seega oleks mõju kohaliku valla elujõulisusele peaaegu olematu, tõdevad Uus Maa Kinnisvarakonsultantide OÜ analüütikud 22leheküljelise uuringukokkuvõtte lõppsõnas.

?Asumeid võiks rajada suurlinnadele veelgi lähemale, kus nõudlus ja hinnatase oleksid märkimisväärselt suuremad, mistõttu riigi toetuse vajadus väheneks märgatavalt või kaoks hoopis,? seisab uuringus.

Samas öeldakse, et äärealadele on võimalik uut elujõudu sisse puhuda töökohti luues, mitte inimestele peale maksmisega neid sinna elama meelitades.

Uuringu tellinud Ettevõtluse ja Elamumajanduse Laenude Tagamise Sihtasutuse (lühidalt KredEx) juhataja Maive Rute sõnul ühendab Sillamäe külje all asuvat Vaivarat, Tartu naabruses olevat Luunjat ning pealinnast 40 kilomeetri kaugusele jäävat Ämarit see, et noorteküladena neisse valdadesse rajatavate eramute ehitamismaksumus ületaks tunduvalt nende võimalikku turuhinda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing