Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valitsus murdis kokkulepet ettevõtjatega

13. veebruar 2001, 17:03

Valitsus kiitis oma tänasel istungil heaks Riigihangete seaduse muutmise seaduse eelnõu, rikkudes sellega kokkulepet ettevõtlusorganisatsioonidega, teatas ETTK tegevdirektori asetäitja Tarmo Kriis.

Vastavalt valitsuse ja ettevõtlusorganisatsioonide vahelisele koostöömemorandumile informeerib ja konsulteerib valitsus nimetatud organisatsioonidega kõigi neid puudutavate eelnõude ettevalmistamisel. Riigihangete seadus puudutab otseselt ettevõtjaid, kes olid ka eelmise aasta sügisel vastu võetud Riigihangete seaduse
muutmise algatajad.

Kuigi ettevõtlusorganisatsioonidel oli valitsusega kokkulepe, et riigihangete seaduse muutmise seadust ei kiideta heaks ega saadeta Riigikogusse enne, kui ettevõtjate esindusorganisatsioonid on selle kooskõlastanud, eiras valitsus varasemat kokkulepet ning kiitis heaks seaduse eelnõu tööversiooni.

Ettevõtlusorganisatsioonidel ei võimaldatud tutvuda uute muudatustega eelnõus, mis
puudutasid eelkõige riigihangete alaste vaidluste kohtueelset lahendamist. Lisaks sellele on seaduses terve rida sisulisi ja terminoloogilisi vastuolusid.

Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliit on seisukohal, et Riigihangete seaduse muutmise seaduse eelnõuga tuleb enne selle vastu võtmist veel tõsist tööd teha enne Riigihangete seaduse jõustumist 1. aprillil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing