KredEx ja Merita krediteerivad väikeettevõtteid

ÄP Online 14. veebruar 2001, 00:00

Koostööleping avab ettevõtetele võimaluse taotleda Meritast laenu ka siis, kui napib tagatisvara laenu katteks. KredExi garantii tagab pangale kuni 75 protsenti võetava laenu jäägist.

Koostööleping näeb sihtgrupina ettevõtteid, kelle töötajate arv jääb alla 250 ja aastakäive alla 625 miljoni krooni. Ettevõtte omakapital peab vastama seaduses nõutud määrale ning tal ei tohi olla ajatamata riigimaksude võlgnevusi. KredEx ei garanteeri põllumajanduse ja kalanduse laene. Laenu omafinantseeringu või pikkuse suhtes piiranguid ei tehta.

Laenust huvitatud ettevõtja pöördub Meritasse, kus teostatakse tavapärane laenutaotluse analüüs. Merita hindab laenusoovija krediidivõimelisust ning äriplaani. Kui hinnang on positiivne, aga pank soovib täiendavat tagatisvara ehk projekti teostumisriski jagada, teeb ta garantiitaotluse KredExile.

Garantiide väljastamine võtab sõltuvalt projekti suurusest ja keerukusest aega 1?4 nädalat. Garantiitasud algavad 1,5 protsendist aastas laenu garanteeritud jäägi pealt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing