1200 töötajat jättis Soome TV1 ja TV2 kanali pimedaks

14. veebruar 2001, 11:30

Soome Yleisradio TV1 ja TV2 telekanal jätsid eile õhtupoolikul ekraanid pimedaks, kui 1200 töötajat, neist 800 Helsingis, marssis töölt minema protestiks ebakindla tuleviku ja tööandja nõrga läbirääkimispositsiooni tõttu, teatab Helsingin Sanomat. Protestiaktsioon kestis poole ööni.

Töötajad arvustavad juhtkonda selle pärast, et toimub töötajate järkjärguline koondamine, ilma et firmal oleks selget ettekujutust tulevikust. Protestijad oletavad, et lisaks seni koondatud viiele töötajale kaotab töö veel vähemalt 20 inimest.

Yleisradio juhatuse esimees Jussi Tunturi nimetas töötajate lahkumist täielikuks üllatuseks. Ta rõhutus, et tööseisak raskendab läbirääkimisi, millel töötajad põhimõtteliselt toetavad uuendusi, kuid ei soovi koondamisi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing