Spordiülekanded neelavad miljoneid

15. veebruar 2001, 08:08

Teleülekanded spordivõistlustest muutuvad järjest kallimaks ja osa suurvõistlustest võib koduste telekanalite vahendusel seetõttu nägemata jääda, kirjutab Eesti päevaleht.

?On täiesti võimalik, et 2002 aasta jalgpalli MMi ei kanna Eesti telekanalitest üle mitte keegi, sest see käib lihtsalt üle jõu,? ütles Eesti Televisiooni spordiprogrammi peaprodutsent Marko Kaljuveer. Tema sõnul on spordisündmuste edastamise õigused väga kallid ning on oodata, et need muutuvad veelgi kallimaks.

?Odavaid ülekandeid pole olemas ning spordi edastamise õiguste hind kasvab paari lähima aastaga kolm kuni kümme korda,? ütles TV3 programmidirektor Jüri Pihel. Tema sõnul on näiteks korvpalliülekanded isegi kallimad kui vormel 1 ülekanded.

?Lepingud ja makstavad summad on konfidentsiaalsed, ega kuulu avalikustamisele, kuid midagi odavat ei ole,? märkis Kaljuveer. Eesti Televisioon ostab ja edastab spordiprogramme koostöös partnerite ja sponsoritega. Selle, kui suure osa ETV poolt sisseostetud spordiprogrammidest katavad sponsorid, jättis Kaljuveer enda teada.

Vormel 1 otseülekandeid hakkab tõenäoliselt Eestis sel hooajal edastama Kanal 2, kelle pakkumine programmi tootjale ületas TV3 oma.

Kanal 2 juhatuse esimees Urmas Oru ütles, et läbirääkimised programmi tootjaga pole veel lõppenud. ?Tundub, et läbirääkimised on olnud edukad ja tahaks loota, et Kanal 2 alustab vormel 1 ülekannete näitamist alates esimesest etapist 4. märtsil,? sõnas Oru.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing