USA riigipüha pärssis aktiivsust

Peeter Koppel 20. veebruar 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel eile seoses presidentide päeva, riikliku püha tähistamisega eile kauplemist ei toimunud.

Euroopa aktsiaturgudel kaubeldi USA aktsiatega ettevaatlikult. Suuremat aktiivsust võis täheldada ainult reedel kasumihoiatusega seoses oma turuväärtusest ligi kolmandiku kaotanud telekommunikatsiooniseadmeid tootva Kanada päritolu Nortel Networksi puhul, kuid aktsia hind siiski oluliselt ei muutunud.

Stockholmi börsi kauplemisaktiivsust pärssis USA turgudelt saadava indikatsiooni puudumine. Börs liikus rahulikus kauplemises reedese sulgemistaseme lähedal. Muidu vaikses kauplemises paistis silma oodatust paremad majandustulemused avaldanud telekommunikatsioonigigant Telia. Maksueelse kasumi kahekordistamisega turgu üllatanud Telia aktsia liikus pool tundi enne kauplemise lõppu ligi 4 protsendiga plusspoolel.

Lisaks majandustulemustele teatas Telia ühtlasi ka ettevõtte struktuuri muutmisest müügile orienteeritumisel ning Marianne Niverti nimetamisest ettevõtte uueks tegevjuhiks.

Plussis alustanud Helsingi börsil pääsesid kauplemispäeva teisel poolel USA indikatsiooni puudumisel domineerima reedel Nasdaqi järsu langusega seoses tekkinud negatiivset laadi meeleolud.

HEX-indeks langes suhteliselt väheaktiivses kauplemises 1,77%, sulgudes 8968,15 punkti tasemel.

Sonera aktsia langes aasta madalaimale tasemele, kukkudes 4,48 protsenti 14,28 euro tasemeni. Languse tingis Türgi mobiilsideoperaatori Turkcelli langus Türgis areneva poliitilise kriisi tõttu. Sonera on Turkcelliga seotud ettevõttes omatava osaluse kaudu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing