Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti on ELi riikide keskmisel tasemel

ÄP 21. veebruar 2001, 00:00

?Eestis on, mida IT valdkonnas Euroopa Liidule pakkuda ? Tiigrihüpe, avalikud internetipunktid ja avaliku halduse programm, valitsuse e-istungite süsteem, digitaalallkirja seadus, telekommunikatsiooniseadus ja avaliku teabe seadus,? rääkis peaministri nõunik Linnar Viik eile. ?Need aitavad kaasa riigi atraktiivsemaks muutmisel, aga IT-paradiis siin ei ole. Oleme väike ja keskmisest tublim riik, aga ainult sellest ei piisa.?

Samas märkis Viik, et Eesti IT areng on Euroopa Liidu keskmisel tasemel vaatamata sellele, et Eestis finantseeritakse e-sektorit tunduvalt vähem kui ELi riikides.

Turu-uuringufirma Emor e-seire tulemuste põhjal oli eelmise aasta neljandas kvartalis aktiivseid internetikasutajaid 22% Eesti 15?74 aastasest elanikkonnast. Mullu neljandas kvartalis kasutas internetti viimase kuue kuu jooksul ligi kolmandik elanikest. Koduarvuti omanikke oli 2000. aasta IV kvartalis 20% 15?74 aastaste Eesti elanike seas.

Investeerimispanga Trigon Capital tehnoloogiaala aseesimehe Nauris Berzinsi sõnul on Eesti IT arengult praegu Kesk- ja Ida-Euroopa riikide seas esimene ning Euroopas kümme esimese hulgas. ?Eesti IT areng on positiivne, paljud Põhjamaade ja Saksamaa IT-firmad otsivad siit spetsialiste, Soome tehnoloogiafirmad tegelevad siin arendustööga,? rääkis Berzins. ?Eestlased võtavad uuendused kiiresti omaks ? interneti kasutamine, e-pangandus, mobiilne parkimine on levinud. See on väike dünaamiline turg, kus on hea uusi asju testida.?

?Selline avaldus, et Euroopa edestab IT arengu poolest USAd on aga natuke enneaegne,? ütles Berzins. ?See on tingitud sellest, et tehnoloogiafirmade aktsiad kukkusid ja tekkis paanika. Tegelikult, kui vaadata 50 suurimat IT-firmat, siis 45 neist on USAs, üks Euroopas ja veel mõned Jaapanis.?

?Euroopas on tehtud suur panus mobiilsidetehnoloogiatele ja kui need prognoosid teoks saavad, siis võib Euroopa USAd edestada,? lisas Berzins.

Ka Viik ütles, et vaatamata tagasilöögile USAs, jääb viimane lähiaastatel suurimaks IT-turuks ja arendajaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:10
Otsi:

Ava täpsem otsing