Savisaar loodab valida presidendi riigikogus

ÄP Online 21. veebruar 2001, 00:00

Seoses riigikogus eile toimunud õiguskantsleri ametisse nimetamisega tegi Eesti Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avalduse, kus tunnustas riigikogus esindatud erakondade võimet juba teist korda selle parlamendi koosseisu ajal isikuvalimistel üksmeel leida, seisab keskerakonna pressiteates.

?Kui Tarmo Kõutsi puhul võis see olla erand, siis Allar Jõksi valimine õiguskantsleriks näitab selgelt, et parlamendi võime koostööd teha ja omavahel kokku leppida on paranenud. Riigikogu on hakanud paremini tunnetama oma vastutust selliste ametikohtade täitmisel, mis pole ainult kitsalt parteipoliitilised, vaid millel on laiem tähendus,? ütles Savisaar.

Savisaare arvates viitavad toimunud hääletused sellele, et samuti suudetakse Toompeal augustis leida üksmeel ka presidendi kandidaadi suhtes ning riigikogu täidab temale põhiseadusega pandud ülesande.

Riigikogu nimetas eile harvaesineva üksmeelsusega ametisse õiguskantsleri ametikohale Allar Jõksi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:10
Otsi:

Ava täpsem otsing