Hansapanga aktsia võitleb Telekomiga

Raivo Sormunen 26. veebruar 2001, 00:00

Eelmise nädala viimasel börsipäeval oponeeris Hansapanga aktsiale suure aktiivsusega Eesti Telekomi aktsia, mida tabas vabalangus ning mis selle tagajärjel vajus päevaga 4,6% 72 krooni tasemeni. See on Eesti Telekomi aktsia kõigi aegade madalaim sulgemishind.

Pärast tehnoloogiasektori Nasdaqi indeksi langemist kahe aasta madalaima tasemeni ning arvestades sektori lähituleviku mitte kõige helgemaid väljavaateid, on Eesti Telekomi aktsia vajunud kahe ja poole nädala jooksul 17,2% ja sõltub üha enam välisbörside liikumisest.

Seda kinnitas Äripäevale ka Trigon Kapitali maakler Kristel Kivinurm ning lisas, et Eesti Telekomi aktsia on Londonis juba üle nädala jätkuva müügihuvi all. Reedel maksis Telekomi aktsia ekvivalent Londonis vaid 70,56 krooni.

Kristel Kivinurme loodab, et sel nädalal võib Eesti Telekomi aktsia oma põhja leida. Hansapanga maakler Lauri Lind kinnitas uudisteagentuurile Reuters, et Eesti Telekomi aktsia ostuhuvi ületab praegustel tasemetel juba müügihuvi. Kuid sellegipoolest jälgitakse Eesti Telekomi aktsiaga kauplemisega kogu telekomisektorit, mille ettevõtted on viimasel ajal USA majanduse jahtumise ja sektori loodetust aeglasemate arenguperspektiivide tõttu pidevalt surve all.

Hansapanga aktsia püsis reedel terve päeva küllalt stabiilsel tasemete, kuhu ta neljapäeval pärast oma suuromaniku Swedbanka ja Ühispanga omaniku SEBi liitumisteadet tõusis. Kuigi aktsiaga kauplemine oli reedel väga aktiivne ja turuosalised ning investeerimispangad on aktsia suhtes ülimalt optimistlikult häälestatud, sulgus aktsia sarnaselt neljapäevaga 144 kroonil.

Kuigi Kristel Kivinurme sõnul liiguti kohalikul turul Eesti Telekomi aktsiast veidi üle ka Hansapanga aktsiasse, tundub mulle, et investoritel pole julgust pärast neljapäevast 7%list tugevnemist ja enne mõningast hingetõmbamist Hansapanga aktsiat üles viia. Oodatakse uusi uudiseid. Väga positiivselt mõjuks Hansapanga aktsiale see, kui Leedu Taoupomasise erastamisprotsessi soikumise tõttu jagatakse vabanenud investeerimisvahendid Hansapanga aktsionäride vahel välja, tõstes pakutud 1kroonise dividendi vähemalt 5 kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing