Äripäev, LHV ja Delfi korraldavad suure aktsiamängu internetis

Inno Tähismaa 26. veebruar 2001, 13:23

Äripäev, LHV Direct ja Delfi korraldavad 100 auhinna aktsiamängu 'Noor Pensionär' eesmärgiga utsitada inimesi investeerima aktsiasse, teatas LHV esindaja.

Mäng on jälgitav 5. märtsist 27. aprillini <#sel internetiaadressil=http://www.noorpensionar.aripaev.ee>. Mäng kujutab päris elu, kus iga börsipäev võrdub eluaastaga, mil mängija kontole laekub 5 000 krooni, mida pensionipõlveks investeerida.

LHV partner Rain Lõhmus prognoosib, et Eestis hakatakse hoiuste kõrval kasutama senisest rohkem investeeringuid aktsiatesse. 'Aktsiainvesteerimine ei ole keerulisem kui auto juhtimine. Aktsiamäng on kui kardisõit, mis annab esimese kogemuse.'

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on viimase 2 aastaga aktsiatehingute sooritamisel tormiliselt arenenud interneti roll. Viimase 6 kuu jooksul on ka Eestis suur osa aktsiatehingutest siirdunud internetti. Seetõttu on ka Delfil huvi korraldada aktsiamäng internetis, pakkudes suurele hulgale kasutajaile võimalust harida end investeerimisvaldkonnas.

Äripäeva analüütiku Romet Kreeki sõnul õpivad mängus osalejad ka portfelli koostamise põhialuseid nagu hajutamine eri geograafiliste piirkondade ja tegevusalade vahel. 'Aktsiamängus osalejatel on võimalik investeerida nii NYSE, Nasdaqi kui Amexi börsidel kui ka Tallinna börsil noteeritud aktsiatesse,' sõnas Kreek.

Aktsiamängu 'Noor Pensionär' osavõtutasu on 100 krooni portfelli kohta. Mängus on kokku 100 auhinda: reis kahele Wall Streetile, mobiiltelefonid ning investeerimisalased raamatud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing