Börsiülevaade: Tallinna börs Helsingi börsi tiiva alla

27. veebruar 2001, 09:51

Täna hoiab Tallinna Väärtpaberibörsi pinge all uudis, mis puudutab kohaliku börsi ja Helsingi Väärtpaberibörsi võimalikku strateegilist koostööd, mille kulminatsiooniks võiks olla isegi börside ühinemine.

Tallinna börsile oleks ühinemine ja võimalik strateegiline ühinemine Soome HEX Grupiga väga hea stsenaarium ja päästerõngas juhul kui Hansapanga aktsia börsilt kaob.

Võimalik koostöö ergutab ühise börsi aktiivsust eriti hetkel Tallinna börsil noteeritud aktsiate osas, kuna sel juhul pääseksid põhjanaabrid loodetavasti samade tingimuste alusel investeerima meie börsile kui neil praegu on võimalik investeerida Helsingi Väärtpaberibörsil.

Eriti aga paranevad investeerimisvõimalused Eesti investoritel, kel on võimalik investeerida sadu kordi võimalusterohkemal ja aktiivsemal börsil.

Peamine on aga see, et see aitab kohalikul investoril globaliseeruda ja kohalikud ettevõtted, kes seni on Tallinna börsile tulekut pidanud mõttetuks võivad hakata hauduma mõtteid ?ühisele? börsile tuleku osas.

Igatahes tõotab antud uudise edasiareng Tallinna börsile huvitavaid päevi, mille vilju võime hakata nägema juba varsti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing