Teisipäev 24. jaanuar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Genfi autonäitus vallandab mudelitesaju

Tõnu Tramm 27. veebruar 2001, 11:36

Täna ajakirjanikele uksed avanud Genfi autonäitus toob kaasa ohtralt uusi mudeleid, mis puudutavalt otseselt ka eestlastest autoostjate ootuseid.

Tänavuse, 71. korda toimuva Genfi autonäituse peamine tunnusjoon on praktilisus. Kõige enam väljendub see uute, ökonoomsete diiselmootorite esitluses ning väike-keskklassi luukpäradega autode turulejõudmises.

Peaaegu kõik autotootjad plaanivad selle aasta jooksul tuua turule oma versiooni CDI (common-rail) kõrgsurve diiselmootorist, Genfis jõuavad avalikkuse ette Fordi, Peugeot ja Fiati diiselmootorid, millest kahel viimasel on töömahuks vaid 1,2 ja 1,4 liitrit. 1,2 liitrise turbodiisli saab ka Audi A2.

Väike-keskklassi luukpärasid kingib Genf maailmale tervelt neli. Kõik need on ka meie autoostjale äärmiselt oodatud mudelid: Peugeot 307 (vahetab välja 306), Fiat Stilo (vahetab välja Bravo ja Brava), Honda Civic (meil müüdava uue sedaankerega Civicu luukpäraga variant) ja Suzuki Liana (vahetab välja Baleno).

Meie jaoks väga huvipakkuvad uudised on kindlasti ka Skoda Fabia sedaan ja Toyota uus mahtuniversaal Avensis Verso. Lisaks esitletakse Genfis avalikkusele uut Hyundai maasturit Terracani, pikenenud Mercedes-Benz A-klassi, Jaguar X Type, Lexus IS300, IS200 ja IS300 universaali, Renault Vel Satis luksuslikku sedaanautot jpm.

Kahjuks ei jõudnud tänavusele näitusele veel sellised oodatuid autouudised nagu Opel Vectra asendaja, uus Nissan Primera, Mercedes-Benz Vaneo, Citroen C3, BMW uus 7-seeria, Audi Steppenwlf maasturi tootmisvalmis mudel, uus Toyota Corolla, uus VW Polo jpt. Nende esitlus lükkub kas sügisesele Frankfurdi või aasta pärast toimuvale Genfi autonäitusele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing