Hewlett-Packardi müügitulu tõusis aastaga kaks protsenti

27. veebruar 2001, 12:01

Võrreldes eelmise aasta esimese finantskvartaliga on tehnoloogiafirma Hewlett-Packard müügitulu tõusnud kaks protsenti 11,7 miljardilt dollarilt 11,9 miljardi dollarini (200 mld krooni).

Hewlett-Packard tegi täna teatavaks 2001. aasta esimese kvartali finantstulemused. HP finantsaasta esimene kvartal lõppes 31. jaanuaril.

Võrreldes möödunud aastaga on firma maksueelne tulu aktsia kohta väiksem - 37 USA senti (möödunud aastal 40 senti).

'HP müügitulud kasvasid kõigis regioonides peale majanduslanguse all kannatava Põhja-Ameerika. Euroopas oli kasv 7%, Aasias 10% ja Ladina-Ameerikas 14%,' ütles Hewlett-Packardi president Carly Fiorina.

'Oluline progress toimus ka meie always-on infrastruktuuri äris - suurte korporatiivtehingute osakaal kasvas 26% võrra, tarkvara müük 21% võrra, salvestusseadmete äri 20% võrra ja IT konsultatsioonid tõusid võrreldes eelmise aastaga koguni 56%,' lisas Fiorina.

Arvutisüsteemide turg - erinevad interneti infrastruktuuri süsteemid, lahendused ettevõtetele ja professionaalidele, sh tööjaamad, desktop"id, notebook"id jne - kasvas HP-l eelmise aasta esimese finantskvartali tulemustega võrreldes 2% võrra.

Müügitulud IT-teenuste osas kasvasid võrreldes eelmise aastaga 13%, konsultatsioonide sektoris oli kasv 56%.

Hewlett-Packard on maailma juhtivaid arvuti- ja esitluslahenduste teenuste pakkujaid, orienteeritud tehnoloogia ja selle võimaluste kättesaadavaks muutmisele eraklientidele ja firmadele.

HP"s on üle kogu maailma 88 500 töötajat ning müügitulu 2000. finantsaastal oli 48,8 miljardit USD. HP Soome turustab ja müüb arvutisüsteeme, tooteid, arvuti lisaseadmeid ning ka tootetoetus- ja konsultatsiooniteenuseid. Hewlett-Packard Oy, kelle arvestusse kuuluvad ka HP Balti riikide esindused ja filiaalid, 2000. finantsaasta käive oli 2,7 miljardit marka.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing