Tallinna börsi suurimad osanikud on Hansapank, Ühispank ja LHV

Inno Tähismaa 27. veebruar 2001, 11:45

Tallinna börsi suurimad osanikud on Hansapank, Ühispank ja LHV.

Börsi <#kodulehel=http://www.tse.ee/yldine/yldine.html> asuva info kohaselt on suurim aktsionär Hansapank, kellele kuulub börsist 19%. Järgnevad Ühispank (17%), LHV (13%) ja Sampo (10%).

Väiksemad osalused on Cresco Väärtpaberitel, Eesti Pangal, rahandusministeeriumil, Hüvitusfondil, Merita Pangal, Preatoni Pangal, Krediidipangal, ICI Trustil, Kawe Kapitalil, Sthenos Grupil, Suprema Securities`el, Svenska Handelsbankenil, Traaderil, Trigon Securities`el ja Väärtpaberiparisnikel.

Kokku on börsil 19 osanikku.

Börsil on kaks tütarettevõtet. AS Eesti Väärtpaberite Keskdepositooriumi ülesanne on Eesti väärtpaberite keskregistri pidamine ja AS Arvelduskoja ülesanne väärtpaberitehingute arveldused, kliiring ja riskijuhtimine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing