Mida toob kaasa Tallinna ja Helsingi börsi koostöö?

28. veebruar 2001, 00:00

Toimub Eesti turu integreerimine Soome turuga, ühtlasi ka selle ulatusliku võrgustiku liikmete, investoritega. Mida see toob kaasa ? loodame, et Eestis tekib eeldus hästitoimiva, efektiivse kapitalituru sünniks. Loodetavasti suureneb praeguste aktsiate likviidsus. Loodetavasti suureneb oluliselt investori valik. Ja mis kõige tähtsam ? loodame, et turule tuleb palju uusi ettevõtteid.

On ju tihti kuulda olnud mõtet, et mis me Tallinna börsile läheme, seal ei toimu ju midagi, likviidust ei ole, investoreid ei ole. Kui me end noteerime, siis Stockholmis või Helsingis. Nüüd võib ettevõte noteerida end Tallinnas, aga olla sama hästi kättesaadav Helsingis. (ÄPTV 27.02.)

Tallinna börsi ja Helsingi börsi koostöö annab maakleritele ja investoritele perspektiivi. Rohkem välismaised maaklerfirmasid saab juurdepääsu Eesti aktsiatele.

Koostöö on kahesuunaline, Eesti investorid peaksid saama odavama juurdepääsu Helsingi börsile. Sisuliselt on tegu Tallinna börsi osas paigalseisust väljapääsuga. (AP Online 27.02.)

Tallinna börsi aktsiate kauplemine Helsingi börsiga ühises süsteemis tagab neile suurema likviidsuse. Loodetavasti saavad Eesti ettevõtted rohkem tähelepanu.

Samuti laiendab see Eesti investorite silmaringi ja investorid hakkavad vaatama teisi turge. Praegu on Eesti investorid väga ettevaatlikud. (ÄP Online 27.02.)

Uusi börsikõlbulikke firmasid Eestis hetkel pole, ent neid võib juurde tekkida juba 4?5 aasta pärast seoses Helsingi väärtpaberibörsi osalusega Tallinna börsil. HEXi võimalik osalus TVB-l kasvatab nii börsi kui ka seal noteeritavate aktsiate usaldusväärsust ning likviidsust, mis tavalisele väikeaktsionärile tähendab aktsiate hinnatõusu. Tallinnas noteeritavaid aktsiaid hakkavad jälgima ja klientidele soovitama ka Soome maaklerfirmad, kuna otse osalemise tõttu muutub turg neile läbipaistvamaks.

Esialgu võib börside ühinemine sõltuvalt tulevasest kauplemissüsteemist aktsiate hindu nii alandada kui ka tõsta, ent pikemas perspektiivis hinnad kindlasti tõusevad.

Tehing muudab börsi tuleviku selgemaks ja kauplemise lihtsamaks. (EPL Online 27.02.)

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:12
Otsi:

Ava täpsem otsing